Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Γνωστή ηθοποιός μιλά για την διαταραχή της και συγκλονίζει: «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, ένιωθα ότι τελείωνε ο κόσμος» (ΦΩΤΟ)

Για τις δύσκολες στιγμές που βίωσε και τον αγώνα της να ξεπεράσει την αγχώδη διαταραχή, την οποία αντιμετωπίζει από παιδί, μίλησε μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς.

«Όταν ήμουν περίπου επτά χρόνων, ήμουν σίγουρη ότι το σπίτι μου έπιασε φωτιά. Το ένιωθα. Δεν ήταν μία παραίσθηση, ήταν σαν μία μαχαιριά στο στήθος μου, δεν μπορούσα να αναπνεύσω, ένιωθα ότι τελείωνε ο κόσμος. Υπήρχαν μερικές στιγμές ηρεμίας αλλά το άγχος μου ήταν σταθερό», λέει, στο Rolling Stone, η Emma Stone και συνεχίζει: «ρωτούσα τη μαμά μου εκατό φορές για το πρόγραμμα της ημέρας της. Ήθελα να ξέρω πόση ώρα θα είναι μακριά μου; Πού θα πήγαινε; Τι θα φάμε το μεσημέρι; Όλα. Είχα πάντα ένα αίσθημα ναυτίας. Υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσα να πάω στα σπίτια των φίλων μου και μετά βίας έβγαινα από την πόρτα του σπιτιού μου για να πάω σχολείο».

Η 28χρονη ηθοποιός, που φέρεται ως ένα από τα φαβορί για τα φετινά Όσκαρ με την ερμηνεία της στην ταινία La La Land, έχει πλέον ξεπεράσει την αγχώδη διαταραχή, μία από τις πιο συνηθισμένες ψυχικές ασθένειες παγκοσμίως, από την οποία εκτιμάται ότι πάσχουν περίπου 40 εκατομμύρια ενήλικες και ένα στα οκτώ παιδιά.

Όπως επισημαίνει η ίδια, οι γονείς την βοήθησαν πολύ για να ξεπεράσει το πρόβλημα, καθώς την πήγαν σε έναν πολύ καλό θεραπευτή. Μάλιστα, ως μέρος της θεραπείας, έγραψε και ένα βιβλίο, με τίτλο Eίμαι Mεγαλύτερη Aπό Το Άγχος Μου, το οποίο έχει ακόμα.

«Απέκτησα ένα μικρό πράσινο τέρας που κάθεται στον ώμο μου και μου μιλάει στο αυτί και μου λέει όλα αυτά τα πράγματα που δεν είναι αλήθεια. Και κάθε φορά που το ακούω μεγαλώνει. Όταν το ακούω πολύ, με συνθλίβει. Αλλά όταν γυρίζω το κεφάλι μου και συνεχίζω να κάνω αυτό που κάνω και το αφήνω να μου μιλάει χωρίς να του δίνω σημασία, τότε αυτό συρρικνώνεται, εξασθενεί και φεύγει μακριά μου», καταλήγει.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!