Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Σάλος με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο – Πήγε σε οικολογική εκδήλωση έχοντας ταξιδέψει… 19.000 χλμ. με αεροπλάνο!

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, πέρα από έναν μεγάλο ταλέντο, έχει και οικολογική συνείδηση και μάλιστα είναι αρκετά γνωστός για το έργο του στην προστασίας του περιβάλλοντος. 

Ωστόσο, κατηγορήθηκε για ακόμη μια φορά ως «οικολογικός υποκριτής», όπως χαρακτηριστικά, γράφει η Daily Mail. Ο ηθοποιός στοχοποιήθηκε ξανά με αφορμή την παρουσία του στα Green Carpet Fashion Awards (Βραβεία Βιώσιμης Μόδας) στο Λος Άντζελες, την ίδια στιγμή που φέρεται να έχει ταξιδέψει πάνω από 12.000 αεροπορικά μίλια (19.000 χλμ) μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.

Φωτογραφήθηκε στο πλευρό μεγάλων ονομάτων της βιώσιμης μόδας και του ακτιβισμού, κατά τη διάρκεια της βραδιάς και η εμφάνισή του εκεί επικρίθηκε έντονα. Τον κατηγορούν για υποκρισία λόγω της τεράστιας ποσότητας καυσίμου που «έκαψε» αεροπορικώς.

Δεν είναι σαφές, με ποιο τρόπο ταξίδευε ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά έχει ήδη «κατακεραυνωθεί» πολλάκις στο παρελθόν για την ιδιαίτερη αδυναμία που έχει στα ιδιωτικά τζετ που «καταβροχθίζουν το φυσικό αέριο», όπως γράφουν δημοσιεύματα.

Για ακόμη μία φορά, οι επικριτές του Ντι Κάπριο επισημαίνουν, ότι τα συχνά και μακρινά ταξίδια του από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη, είτε για δουλειά είτε για αναψυχή, δεν συνάδουν με την περιβαλλοντική του δράση.

Δηλώνει περιβαλλοντολόγος

Τα παραπάνω  βραβεία, τιμούν ανθρώπους από τη βιομηχανία της μόδας και του θεάματος, που έχουν συμβάλει σημαντικά στην προώθηση του «πράσινου» τρόπου ζωής. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος έχει υποστηρίξει έντονα τα περιβαλλοντικά ζητήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, είναι τακτικός καλεσμένος της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Εντούτοις, ο ίδιος δεν φαίνεται να ακολουθεί το lifestyle που προτείνει και για το οποίο «παλεύει» όλα αυτά τα χρόνια. Τα σχόλια εγείρουν ακόμη περισσότερο τα προφίλ του στα social media. Οι αναρτήσεις του τόσο σε Instagarm όσο και σε Twitter αφορούν σχεδόν αποκλειστικά την προστασία του πλανήτη ενώ δηλώνει «ηθοποιός και περιβαλλοντολόγος». 

leodi_env

Η viral «επίθεση» Μπολσονάρου – «Άσε το γιοτ, πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο»

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντι Κάπριο δέχεται «πυρά» για «δήθεν περιβαλλοντικό

αγώνα». Τον Ιούλιο του 2022 ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου έβαλε στο στόχαστρο τον Χολιγουντιανό σταρ, μετά από μια ανάρτηση που έκανε για την αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έγραψε στο Twitter: «Πόσο εκτεταμένη είναι η αποψίλωση στον Αμαζόνιο, ένα από τα πιο σημαντικά μέρη στον πλανήτη μας για τους ανθρώπους και την άγρια ζωή. Σύμφωνα με τον χάρτη, η περιοχή έχει δεχτεί σφοδρή και παράνομη αποψίλωση τα τελευταία 3 χρόνια, από μια εξορυκτική βιομηχανία».

Λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος προχώρησε κι εκείνος σε ένα άκρως ειρωνικό tweet, τονίζοντάς του πως δεν μπορεί να μιλάει για τη διάσωση του περιβάλλοντος, όταν μετακινείται με γιοτ.

«Πάλι εσύ, Λέο; Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι το καλύτερό μου “εκλογικό καλώδιο”, όπως λέμε στη Βραζίλία. Θα σου έλεγα ξανά, να αφήσεις το γιοτ σου, πριν κάνεις μάθημα στον κόσμο, αλλά σας ξέρω εσάς τους προοδευτικούς. Θέλετε να αλλάξετε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά όχι τους εαυτούς σας, οπότε, θα σας τη χαρίσω», γράφει ο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!