Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

“Έφυγε” και η απόλυτη σεξοβόμβα του ελληνικού σινεμά Μάρθα Καραγιάννη (εικόνες+βίντεο)

“Έφυγε” και η Μάρθα Καραγιάννη. Τρίτωσε! Μέσα σε λίγες μέρες, μετά τον θάνατο του Κώστα Καζάκου και της Ειρήνης Παπά, απεβίωσε και η αγαπημένη ηθοποιός, η απόλυτη γυναικάρα του χρυσού ελληνικού κινηματογράφου. Η Νο 1 Ελληνίδα σεξοβόμβα όλων των εποχών άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 82 ετών, το μεσημέρι της Κυριακής στις 12:50.

Μάρθα Καραγιάννη: «Έχω να ερωτευτώ 25 χρόνια»

Στο πλευρό της μέχρι το τελευταίο λεπτό ήταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, με τον οποίο τούς συνέδεε βαθιά φιλία πολλών ετών και δηλώνει ότι “η Μάρθα έφυγε όπως ήθελε”. Εκείνος στάθηκε δίπλα της ακόμα και όταν η ηθοποιός χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση αφαίρεσης της χολής, το  φθινόπωρο του 2020. Τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα με την υγεία της.  Η Μάρθα έχασε πολλά κιλά και ο οργανισμός της είχε πλέον εξασθενήσει.

Κορίτσια για φίλημα
Με τη Ζωή Λάσκαρη: Οι δυο θεές του ελληνικού κινηματογράφου ως “Κορίτσια για φίλημα”

Όσο για την υποκριτική, το 1957, έναν μόλις χρόνο μετά την πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση, ανέβηκε  στη θεατρική σκηνή, για την παράσταση «Ελέφαντες και ψύλλοι» με τον θίασο του Κώστα Χατζηχρήστου. Το έργο αυτό σήμανε το ξεκίνημα μιας μακρόχρονης και επιτυχημένης θεατρικής διαδρομής σε κλασικές ελληνικές κωμωδίες, σε έργα ξένων συγγραφέων, μιούζικαλ κι επιθεωρήσεις. Θεατρικοί «σταθμοί» και αγαπημένοι της ρόλοι, με τους οποίους ξεχώρισε, ήταν στις παραστάσεις «Όμορφη πόλη» (1962), «Καμπαρέ» (1972), «Παγωτό μες το χειμώνα» (1984), «Χαμάμ γυναικών» (1996) και «Αρσενικό και παλιά δαντέλα» (2000).

Νωρίτερα, είχε ξεχωρίσει ως sex symbol, αλλά και ως κωμικός, στα δημοφιλέστερα μιούζικαλ του Φίνου και του αγαπημένου της φίλου μέχρι την τελευταία του πνοή Γιάννη Δαλιανίδη, όπως  στα «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Κορίτσια για φίλημα», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Γοργόνες και Μάγκες». Επίσης, σε αλήστου μνήμης κωμωδίες, που βλέπουμε και ξαναβλέπουμε, όπως «Η ωραία του κουρέα», με τον Γιάννη Γκιωνάκη .

Κι αν πολλοί την ήθελαν και στη ζωή ζευγάρι με τον κλασικό της  κινηματογραφικό παρτενέρ, τον Κώστα Βουτσά, ποτέ δεν υπήρξε “χημεία” μεταξύ τους. Ήταν όμως φίλοι μέχρι το τέλος του αξέχαστου κωμικού.

Άνθρωπος πολυταξιδεμένος, με βαθιά λατρεία στα ζώα, είχε λίγους και καλούς φίλους, ενώ ήταν η ψυχή της παρέας, με ιδιαίτερα καυστικό χιούμορ – ως γνήσια Σκορπίνα.

Με τον Μίμη Στεφανάκο από τον γάμο τους

Από σχέσεις, ο έρωτάς της με τον Μίμη Δομάζο έγραψε ιστορία, παντρεύτηκε όμως (το ’61) τον Μίμη Στεφανάκο – και χώρισαν έπειτα από δύο χρόνια.  Τη δεκαετία του 1970, πέρασε στο… αντίπαλο στρατόπεδο, αναζητώντας ζεστασιά στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού Βασίλη Κωνσταντίνου.  Στο μεταξύ, τα πράγματα στην εξέδρα είχαν αρχίσει να αγριεύουν και οι φανατικοί δεν χαρίζονταν σε κανέναν. Ευτυχώς που η Καραγιάννη ήταν έξω καρδιά. «Την έβριζαν χυδαία.Το έκαναν για να εκνευριστώ, να αποβληθώ, να μην έχω καλή απόδοση. Την πρώτη φορά που τα άκουσα ενοχλήθηκα, αλλά τη δεύτερη και για πολλά χρόνια δεν έδινα σημασία» σχολίασε ο Νο 1 των πρασίνων μετά το τέλος της καριέρας του και του δεσμού του με την Καραγιάννη. Όσο για παιδιά, ποτέ δεν θέλησε να αποκτήσει απογόνους. Καλό Παράδεισο στη “Μαρθούλα” όλης της Ελλάδας.

Όταν πια είχε αρρωστήσει – εδώ με τον Σπύρο Μπιμπίλα

Tip: Το μότο της ζωής της “Γέλασα, έκλαψα, γλέντησα. Η ζωή είναι γλέντι” !

Μάρθα Καραγιάννη
1939 – 2022 🌷

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!