Πώς θα φτιάξεις μπράουνι στο φλιτζάνι! Μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε αυτές τις χριστουγεννιάτικες μέρες της θαλπωρής και της οικογενειακής ζεστασιάς. Μια συνταγή του… τεμπέλη, αφού χρειάζεται μόλις 7 λεπτά, από την ώρα που θα σηκωθείτε από τον καναπέ για να το φτιάξετε, μέχρι να βάλετε την πρώτη μπουκιά στο στόμα σας.
Διαβάστε επίσης: Κέικ με χυμό ρόδι
Μπράουνι στο φλιτζάνι
Υλικά:
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 30 γρ.
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη ή 35 γρ.
- 2 κουτ. σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη ή 13 γρ.
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κουτ. σούπας γάλα/νερό/καφέ ή 44 ml
- Εκχύλισμα βανίλιας (στη μύτη από το κουτ. γλ.
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων, προσέχοντας να μην καεί, απλώς να λιώσει. Στην κούπα που θα φτιάξουμε το γλυκό ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με πιρούνι. Βάζουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά. Το μείγμα είναι έτοιμο.
- Το δύσκολο κομμάτι είναι το ψήσιμο (ανάλογα με το φούρνο μικροκυμάτων). Ξεκινάμε με 1΄ και μετά το ψήνουμε ακόμη για 10΄΄ αν χρειάζεται, αλλά όχι περισσότερο από 1,5 λεπτό.
- Το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» τουλάχιστον για 2΄ γιατί θα κάψετε τη γλώσσα σας. Αν βάλετε παγωτό ή χτυπημένη κρέμα γάλακτος, θα απογειώσετε τη γεύση του.