Πώς να φτιάξετε τυρόπιτα κανταΐφι με τρία τυριά. Ιδανική συνταγή για ένα από τα ορεκτικά του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Μια φοβερή και πρωτότυπη συνταγή που θα σας κάνει να αγαπήσετε ακόμα περισσότερο την αγαπημένη σας τυρόπιτα! Κι αυτό γιατί η τυρόπιτα κανταΐφι αρέσει σε όλους και μπορεί να αποτελέσει ένα από τα ορεκτικά του κυριακάτικου αλλά και οποιουδήποτε εορταστικού τραπεζιού.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 300 γρ. φέτα
- 200 γρ. μανούρι τριμμένο
- 300 γρ. ανθότυρο
- 2 αυγά
- 200 γρ. βούτυρο
- 30 γρ. βούτυρο (για το άλειμμα του ταψιού)
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. γάλα + 2 αυγά (μείγμα για να περιχύσουμε το κανταΐφι πριν το ψήσουμε)
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα τυριά τριμμένα (φέτα, μανούρι και ανθότυρο), προσθέτουμε και 50 γρ βούτυρο λιωμένο, τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κανταΐφι.
- Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι, το “ξάνουμε” πολύ καλά και το χωρίζουμε στη μέση. Βάζουμε τη μισή ποσότητα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ (30×40 cm ή 25×35 cm) και ραντίζουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.
- Το στρώνουμε στον πάτο του το μισό από το “ξασμένο” κανταΐφι, πατώντας το λίγο με την παλάμη μας.
- Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των τυριών και το απλώνουμε να πάει ισόποσα παντού.
- Τοποθετούμε το άλλο μισό κανταΐφι, σκεπάζοντας τα τυριά και περιχύνουμε ώστε να πάει παντού το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά σε ένα μπολ και περιχύνουνε όλο το κανταΐφι. Σκεπάζουμε την πίτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και περιμένουμε να φουσκώσει το μείγμα.
- Στη συνέχεια ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο).
- Τέλος, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και την ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να τη δούμε να παίρνει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Διαβάστε επίσης: Πως θα κάνετε μελομακάρονα με δαμάσκηνα
Όλα τα viral video εδώ.