Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα και κάστανα

Μια εύκολη και πολύ γευστική συνταγή που θα ενθουσιάσει όλους τους συνδαιτυμόνες στο εορταστικό τραπέζι σας

Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα και κάστανα. Μια εύκολη και πολύ γευστική συνταγή που θα ενθουσιάσει όλους τους συνδαιτυμόνες στο εορταστικό τραπέζι σας. Ζουμερός χοιρινός λαιμός με γέμιση δαμάσκηνο και κάστανο. Για τους λάτρεις του κάστανου, η γέμιση αυτή θα σας συναρπάσει.

Υλικά

  • 2 κιλά σπάλα χοιρινή ανοιγμένη για γέμισμα
  • 10 ξερά δαμάσκηνα κομμένα σε κομμάτια
  • 20 κάστανα, βρασμένα καθαρισμένα
  • 70 γρ. κουκουνάρι
  • 300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λωρίδες
  • 400 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι μουστάρδα dijon
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 2 ποτήρια λευκό κρασί
  • 3 ποτήρια νερό
  • 200 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε τη χοιρινή σπάλα, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Βάζουμε στο κέντρο τα κάστανα σπασμένα, το κουκουνάρι, τα δαμάσκηνα, τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.
  3. Διπλώνουμε το χοιρινό, το κάνουμε ρόλο και το δένουμε με σπάγκο σε τρία σημεία. Ανακατεύουμε το μέλι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Αλείφουμε το ρολό και πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνουμε το σκεύος και βάζουμε μέσα το ρολό, το κρασί, το νερό και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες.

Διαβάστε επίσης: Πώς να φτιάξετε παραδοσιακούς κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης

Όλα τα viral video εδώ.