Ψητά καλαμαράκια με γευστική βινεγκρέτ. Μας αρέσουν τραγανά και χρυσοτηγανισμένα, μας αρέσουν και στον φούρνο, γεμιστά με ρύζι και κάθε λογής μυρωδικά. Σβησμένα με κρασί γίνονται πεντανόστιμα ενώ ταιριάζουν τέλεια και σε ένα μελωμένο, ντοματένιο γιουβέτσι. Λατρεύουμε τα καλαμαράκια και, ειδικά την περίοδο της νηστείας που έχουν την τιμητική τους. Η συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι εύκολη και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να τα σερβίρετε ως κυρίως πιάτο ή να τα βγάλετε με ούζο ή τσίπουρο, ως μεζέ για την παρέα.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη ή απαλή
- Πιπέρι
- Αλάτι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
Εκτέλεση
- Μουλιάστε τα καλαμαράκια σε νερό για να μη γλιστρούν καθώς τα καθαρίζετε.
- Καθαρίστε τα καλαμαράκια, τραβήξτε τα πτερύγια και αφαιρέστε την πέτσα.
- Γυρίστε τα ανάποδα και καθαρίστε το εσωτερικό.
- Περάστε τα στα καλαμάκια και περιχύστε με λίγο λάδι, ενώ ρίχνετε και λίγο αλάτι.
- Ψήνετε για σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο ώστε να μη χάσουν την υγρασία τους.
- Για τη βινεγκρέτ: Προσθέστε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο και το νερό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σερβίρετε με ξύσμα από λαιμ, ελαιόλαδο και τη βινεγκρέτ.
Διαβάστε επίσης: Κέικ με χυμό ρόδι
Όλα τα viral video εδώ.