Πίτα με πράσο και φέτα. Τα Χριστούγεννα συχνά συνδέονται με μεγάλα τραπέζια και πλούσια πιάτα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεφύγουμε οικονομικά. Με σωστές επιλογές υλικών και απλές τεχνικές, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλήρες, εντυπωσιακό και οικονομικό μενού που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας. Μία από αυτές τις συνταγές είναι η πίτα με πράσο και τυρί φέτα.
Υλικά
* 1 κουτί έτοιμη ζύμη (750 γρ.)
* 1 1/2 κιλό πράσα
* 7 αβγά
* 1/4 του κιλού φέτα σκληρή
* 1 φλ. βούτυρο
* 1 1/2 κουταλιά πλιγούρι ψιλό
* Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα πράσα και πετάμε τα πράσινα φύλλα τους. Παίρνουμε μόνο το άσπρο μέρος. Χαράζουμε το καθένα στα τέσσερα και το ψιλοκόβουμε.
- Τα βάζουμε σε τρυπητό, τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε τα πράσα να μαραθούν λίγο, να βράσουν και να πιουν το ζουμί που θα βγάλουν. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το τυρί και χτυπάμε καλά τα αυγά.
- Βάζουμε σε λεκάνη τα πράσα και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι, το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο της παραδοσιακής ζύμης και ρίχνουμε το μείγμα.
- Αφού το στρώσουμε, βάζουμε και το δεύτερο φύλλο από πάνω, το χαράζουμε και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει.
Διαβάστε επίσης: Σούπα μοσχαράκι με κους κους
Όλα τα viral video εδώ.