Χυλωμένα γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Τα κάνει ξεχωριστά η κρεμώδης και αρωματική σάλτσα αυγολέμονο

Χυλωμένα γιουβαρλάκια αυγολέμονο. Τα κάνει ξεχωριστά η κρεμώδης και αρωματική σάλτσα αυγολέμονο. Συνταγή για τα παραδοσιακά γιουβαρλάκια με αρωματικό αυγολέμονο! Ιδανική συνταγή για χειμώνα και όχι μόνο, που την αγαπάνε όλοι!

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 αυγό
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο ψιλοτριμμένο
  • 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γρ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι για τους κεφτέδες

Για τη σούπα

  • 1 ½ λίτρα νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 καρότο σε μικρά καρέ
  • 1 πατάτα σε μικρά καρέ

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Διαβάστε επίσης: Καγιανάς

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ, βάζουμε τα υλικά για τα γιουβαρλάκια μας και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά για να δέσει.
  2. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού ή και μεγαλύτερες κατά προτίμηση, και τις αραδιάζουμε σε δίσκο.
  3. Σε μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα κομμένα σε κυβάκια λαχανικά (προαιρετικά) και τα φύλλα δάφνης με το λάδι.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα όλα τα γιουβαρλάκια αφού τα περάσουμε από λίγο αλεύρι, αλατίζουμε, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
  5. Για το αυγολέμονο, σε μπολ διαλύουμε το χυμό λεμόνι με το κορν φλάουρ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και έπειτα το μείγμα με το λεμόνι. Προσθέτουμε σιγά σιγά με την κουτάλα ζωμό από τη σούπα μέσα στο μπολ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα μας αρκετά.
  6. Προσθέτουμε το αυγολέμονο στη σούπα μας και ανακινούμε ελαφρώς την κατσαρόλα για να απλωθεί παντού.

Όλα τα viral video εδώ.