Σούπα μοσχαράκι. Ζεστή, λεμονάτη και χορταστική για μικρούς και μεγάλους. Τρυφερά κομμάτια μοσχαράκι, λαχανικά που λιώνουν στο στόμα και κους κους που την κάνει πιο χορταστική. Δεν είναι βαριά, δεν έχει περίεργες γεύσεις, μια σούπα που σε ταΐζει και σε γιατρεύει μαζί!
Υλικά
- 600 γρ. μοσχάρι ποντίκι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1-11/2 λεμόνι (ανάλογα πόσο λεμονάτη τη θέλουμε)
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κύβος κότας ή λαχανικών
- 1 1/2 φλ. κους κους (μικρό)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Γλυκιά πάπρικα (όση θέλετε)
Εκτέλεση
- Κόβετε το μοσχαράκι σε «μπουκίτσες» για να βράσει πιο γρήγορα και να είναι βολικό για τα παιδιά. Το αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε λίγα λεπτά στην άκρη.
- Σε χύτρα ταχύτητας ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτετε το μοσχάρι και το ροδίζετε από όλες τις πλευρές, ώστε να «σφραγίσει» και να κρατήσει τα ζουμιά του. Ρίχνετε τη δάφνη και, όταν πάρει μια-δυο βράσεις, σβήνετε με το χυμό λεμονιού.
- Διαλύετε τον κύβο κότας σε περίπου 1,5 λίτρο ζεστό νερό και το προσθέτετε στη χύτρα. Βάζετε μέσα την πατάτα, τα καρότα (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και σέλινο), πασπαλίζετε με γλυκιά πάπρικα και διορθώνετε σε αλάτι και πιπέρι. Κλείνετε τη χύτρα και βράζετε για περίπου 30 λεπτά από τη στιγμή που θα ανέβει η βαλβίδα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Όταν περάσει ο χρόνος, ανοίγετε προσεκτικά τη χύτρα. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το κρέας, την πατάτα και τα καρότα σε ένα μπολ. Αν η σούπα σάς φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτετε λίγο ακόμη ζεστό νερό. Ξαναβάζετε τη χύτρα στη φωτιά, ρίχνετε μέσα το κους κους και ανακατεύετε.
- Βράζετε σε μέτρια φωτιά 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει το κους κους στο κάτω μέρος. Μόλις μαλακώσει, ξαναρίχνετε μέσα το μοσχάρι και τα λαχανικά. Αν θέλουμε, λιώνετε ελαφρά την πατάτα με ένα πιρούνι μέσα στη σούπα για πιο κρεμώδη υφή.
- Δοκιμάζετε και προσθέτετε επιπλέον λεμόνι, αλάτι ή πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα της οικογένειας. Αφήνετε 5 λεπτά να «σταθεί» με κλειστό μάτι και σερβίρετε ζεστή.
Διαβάστε επίσης: Η viral πίτσα του TikTok με 500 θερμίδες
Όλα τα viral video εδώ.