Πως θα κάνετε εύκολα σιροπιαστό κανταΐφι της γιαγιάς

Αυτή η συνταγή είναι εκείνη που ονειρεύεστε για να φτιάξετε κανταΐφι με τα χεράκια σας

Μια εύκολη συνταγή για κανταΐφι με απλά υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. Το γαρίφαλο και η κανέλα δένουν υπέροχα με τα καρύδια και δημιουργούν το τέλειο γλυκό.

Υλικά

  •     500 γρ. φύλλο κανταΐφι
  •     350 γρ. φρέσκο βούτυρο τύπου Κερκύρας, λιωμένο
  •     300 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  •     1½ κουτ. γλυκού κανέλα, τριμμένη
  •     1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, τριμμένο
  •     1½ κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  •     1½ κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη

Για το σιρόπι

  •     600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  •     400 ml νερό φλούδα και χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  •     Για να φτιάξουμε το κανταΐφι ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  •     Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα υλικά του σιροπιού.
  •     Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά, μετρώντας από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το σιρόπι.
  •     Αφαιρούμε τη φλούδα του λεμονιού και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  •     Ξαίνουμε το κανταΐφι πάρα πολύ καλά, για να ξεχωρίσουν οι ίνες που είναι κολλημένες μεταξύ τους.
  •     Ρίχνουμε από πάνω του το μισό λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε το βούτυρο να πάει παντού.
  •     Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα θρυμματισμένα καρύδια, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε.
  •     Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι και την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας σε παραλληλόγραμμο.
  •     Βάζουμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο του κανταϊφιού.
  •     Διπλώνουμε τα πλάγια προς τα μέσα και έπειτα τυλίγουμε σε ρολάκι.
  •     Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  •     Βουτυρώνουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα ενός ταψιού και τοποθετούμε δίπλα δίπλα τα ρολάκια μέχρι να γεμίσει το ταψί και να μη μείνουν κενά.
  •     Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε τα κανταΐφια για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά.
  •     Μόλις ψηθούν και ροδίσουν, τους ρίχνουμε το κρύο σιρόπι όπως είναι καυτά και τα αφήνουμε για 5-10 λεπτά να το απορροφήσουν.

Διαβάστε επίσης: Η viral πίτσα του TikTok με 500 θερμίδες

Όλα τα viral video εδώ.