Σε κάθε σπίτι τα Χριστούγεννα οι νοικοκυρές φτιάχνουν μοσχομυριστά γλυκά και ένα από αυτά είναι φυσικά τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Είναι ένα λαχταριστό σνακ για το ζεστό γάλα ή τον καφέ, αλλά και ταιριάζει υπέροχα και για πρωϊνό.
Υλικά
- 110g βούτυρο, μαλακό
- 75g ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 70g στραγγιστό γιαούρτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 260g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε δύο λωρίδες χαρτιού ψησίματος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το στραγγιστό γιαούρτι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο το μείγμα.
- Προσθέτουμε αυγό, γιαούρτι και εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ κοσκινίζουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και αλάτι.
- Προσθέτουμε το μισό ξηρό συστατικό στα βρεγμένα συστατικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το δεύτερο μισό των ξηρών συστατικών στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και τυλίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ.
- Κόβουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας κόπτες μπισκότων και την τοποθετούμε στο ένα χαρτί ψησίματος.
- Τοποθετούμε το υλικό στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα υλικά από τον καταψύκτη και ψήνουμε για 7-10 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.
- Αφαιρούμε και μεταφέρουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν.
Όλα τα viral video εδώ.