Πως θα φτιάξετε πανεύκολα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Ένα λαχταριστό σνακ για το ζεστό γάλα ή τον καφέ

Σε κάθε σπίτι τα Χριστούγεννα οι νοικοκυρές φτιάχνουν μοσχομυριστά γλυκά και ένα από αυτά είναι φυσικά τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Είναι ένα λαχταριστό σνακ για το ζεστό γάλα ή τον καφέ, αλλά και ταιριάζει υπέροχα και για πρωϊνό.

Υλικά

  •     110g βούτυρο, μαλακό
  •     75g ζάχαρη κρυσταλλική
  •     1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  •     70g στραγγιστό γιαούρτι
  •     ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  •     260g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •     ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •     ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  •     ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  •     Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Κόβουμε δύο λωρίδες χαρτιού ψησίματος.
  •     Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε το στραγγιστό γιαούρτι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο το μείγμα.
  •     Προσθέτουμε αυγό, γιαούρτι και εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
  •     Σε ένα μικρό μπολ κοσκινίζουμε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα και αλάτι.
  •     Προσθέτουμε το μισό ξηρό συστατικό στα βρεγμένα συστατικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  •     Προσθέτουμε το δεύτερο μισό των ξηρών συστατικών στα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  •     Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και τυλίγουμε τη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ.
  •     Κόβουμε τη ζύμη χρησιμοποιώντας κόπτες μπισκότων και την τοποθετούμε στο ένα χαρτί ψησίματος.
  •     Τοποθετούμε το υλικό στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.
  •     Αφαιρούμε τα υλικά από τον καταψύκτη και ψήνουμε για 7-10 λεπτά ή μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.
  •     Αφαιρούμε και μεταφέρουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν.

Όλα τα viral video εδώ.