Ένα κέικ χωρίς μίξερ πάντα είναι πιο εύκολο από τα άλλα. Αυτή η συνταγή για κέικ κολοκύθας είναι πανεύκολη, βίγκαν και απίστευτα νόστιμη και ζουμερή. Αυτό το κέικ κολοκύθας που το ετοιμάζουμε όλο στο χέρι, χωρίς να λερώνουμε μίξερ θα σας ενθουσιάσει.
Υλικά
- 1/2 κιλό κόκκινη κολοκύθα (τη ζυγίζουμε καθαρισμένη)
- 200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
- 250 γρ. (2 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 250 γρ. (1½ κούπα) σιμιγδάλι χοντρό
- 200 γρ. (1/2 κούπα) ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα
- 200 γρ. (1/2 κούπα) χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κούπα σταφίδες της αρεσκείας μας
- 1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 3 κουτ. σούπας κονιάκ
- 1/2 κουτ. σούπας κανέλα (σκόνη)
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο (σκόνη)
- 1/4 κούπας σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στη συνέχεια, ξύνουμε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
- Αφού τη στύψουμε δύο τρεις φορές με το χέρι μας για να βγάλει τα υγρά της, την αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτό για λίγη ώρα.
- Τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
- Πασπαλίζουμε τον πάτο με το σουσάμι.
- Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
- Ψήνουμε για 1 ώρα.
- Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
- Βγάζουμε το κέικ κολοκύθας, περιμένουμε λίγο να χλιαρύνει και ξεφορμάρουμε.
Όλα τα viral video εδώ.