Πως θα κάνετε εύκολο κέικ κολοκύθας χωρίς μίξερ

Αυτή η συνταγή για κέικ κολοκύθας είναι πανεύκολη, βίγκαν και απίστευτα νόστιμη και ζουμερή

Ένα κέικ χωρίς μίξερ πάντα είναι πιο εύκολο από τα άλλα. Αυτή η συνταγή για κέικ κολοκύθας είναι πανεύκολη, βίγκαν και απίστευτα νόστιμη και ζουμερή. Αυτό το κέικ κολοκύθας που το ετοιμάζουμε όλο στο χέρι, χωρίς να λερώνουμε μίξερ θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά 

  •     1/2 κιλό κόκκινη κολοκύθα (τη ζυγίζουμε καθαρισμένη)
  •     200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  •     250 γρ. (2 κούπες) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •     250 γρ. (1½ κούπα) σιμιγδάλι χοντρό
  •     200 γρ. (1/2 κούπα) ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα
  •     200 γρ. (1/2 κούπα) χυμός πορτοκαλιού
  •     ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •     1/2 κούπα σταφίδες της αρεσκείας μας
  •     1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  •     3 κουτ. σούπας κονιάκ
  •     1/2 κουτ. σούπας κανέλα (σκόνη)
  •     1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο (σκόνη)
  •     1/4 κούπας σουσάμι

Εκτέλεση

  •     Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  •     Στη συνέχεια, ξύνουμε την κολοκύθα στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
  •     Αφού τη στύψουμε δύο τρεις φορές με το χέρι μας για να βγάλει τα υγρά της, την αφήνουμε να στραγγίσει σε σουρωτό για λίγη ώρα.
  •     Τη βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και ανακατεύουμε με το χέρι.
  •     Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.
  •     Πασπαλίζουμε τον πάτο με το σουσάμι.
  •     Ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε.
  •     Ψήνουμε για 1 ώρα.
  •     Για να δούμε αν το κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε στο κέντρο ένα μαχαίρι – αν βγει με ίχνη υγρής ζύμης, ψήνουμε λίγο ακόμα και ξαναδοκιμάζουμε.
  •     Βγάζουμε το κέικ κολοκύθας, περιμένουμε λίγο να χλιαρύνει και ξεφορμάρουμε.

Όλα τα viral video εδώ.