Πως θα φτιάξετε κέικ σοκολάτας με μόνο τέσσερα υλικά

Μια γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας, ιδανική για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας σε μόλις 35 λεπτά.

Πως θα φτιάξετε κέικ σοκολάτας με μόνο τέσσερα υλικά. Μια γρήγορη συνταγή για τους λάτρεις της σοκολάτας, ιδανική για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας σε μόλις 35 λεπτά. Για όσους λατρεύουν τη σοκολάτα και αναζητούν μια λύση για ένα γρήγορο, σπιτικό γλυκό χωρίς κόπο, η παρακάτω συνταγή για σοκολατένιο κέικ αναμένεται να γίνει η αγαπημένη τους. Πρόκειται για ένα κέικ που φτιάχνεται πανεύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα βασικά υλικά που κατά πάσα πιθανότητα βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια κάθε κουζίνας. Είναι η ιδανική επιλογή για εκείνες τις μέρες που η επιθυμία για γλυκό είναι μεγάλη, αλλά ο χρόνος για περίπλοκες παρασκευές είναι περιορισμένος.

Πως θα φτιάξετε κέικ σοκολάτας με μόνο τέσσερα υλικά

Η ευκολία της συνταγής έγκειται στο γεγονός ότι δεν απαιτεί μίξερ, ούτε πολλά σκεύη, περιορίζοντας τον χρόνο προετοιμασίας στα μόλις 5 λεπτά. Με τον συνολικό χρόνο εκτέλεσης (μαζί με το ψήσιμο) να φτάνει τα 35 λεπτά, το κέικ αυτό είναι εγγυημένο ότι θα εξαφανιστεί σε χρόνο μηδέν, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι. Μπορεί να καταναλωθεί ως συνοδευτικό του καφέ, ως απογευματινό σνακ ή ως γλυκιά απόλαυση στη δουλειά ή το σχολείο.

Διαβάστε επίσης: 

Η τέλεια μηλόπιτα: 9 συνταγές που θα λατρέψετε

Η σοκολάτα, το βασικό συστατικό αυτού του κέικ, έχει μια πλούσια ιστορία. Προέρχεται από τους σπόρους κακάο του δέντρου Theobroma cacao (που σημαίνει «τροφή των Θεών»). Αρχικά, οι πολιτισμοί των Μάγια και των Αζτέκων στην Κεντρική Αμερική χρησιμοποιούσαν το κακάο ως πικρό ρόφημα σε τελετές, καθώς και ως νόμισμα λόγω της μεγάλης του αξίας. Η σοκολάτα έφτασε στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα μέσω των Ισπανών κατακτητών, όπου η προσθήκη ζάχαρης τη μετέτρεψε στη γλυκιά λιχουδιά που γνωρίζουμε σήμερα.

Συνταγή για το σοκολατένιο κέικ:

Προετοιμασία: 5′

Εκτέλεση: 30′

Υλικά

  • 1 ½ φλιτζάνι (187 γραμμάρια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζάνι (52 γραμμάρια) άγλυκο κακάο
  • 1 φλιτζάνι (195 γραμμάρια) λευκή ζάχαρη
  • 1 1/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες σε λιπαρά

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί σε ένα τετράγωνο σκεύος 20×20 cm.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε το αλεύρι και το άγλυκο κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  3. Προσθέτετε τη ζάχαρη στο μπολ και ανακατεύετε ξανά.

  4. Τέλος, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

  5. Αδειάζετε το μείγμα στο σκεύος και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μισή ώρα.