Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Brasserie Lorraine: Η γαλλική γεύση της Αθήνας

Brasserie Lorraine κι οι λάτρεις της γαλλικής κουζίνας ξέρουν που μπορούν να απολαμβάνουν τις γεύσεις που αγαπούν. Στη Σπευσίππου 1Α στο Κολωνάκι, εκεί όπου λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία δύο χρόνια, το πιο ονομαστό γαλλικό restaurant η Brasserie Lorraine.

Η Brasserie Lorraine, για μία ακόμα χρονιά ταξιδεύει τον επισκέπτη, σε coupe του Orient Express, μέσα στο χρόνο. Οι καθρέφτες στους τοίχους, η ολάνθιστη ταπετσαρία με τα μεγάλα τριαντάφυλλα, τα μαρμάρινα τραπέζια κι η μπάρα, οι πράσινες βελούδινες πολυθρόνες και καναπέδες, οι πολυέλαιοι, τα κεριά, όλα δημιουργούν ένα άψογο σκηνικό με γαλλική αύρα.

Ο επικεφαλής chef Παναγιώτης Ζόκος κι η ομάδα του, δημιουργούν και φέτος ευφάνταστα πιάτα με ξεχωριστές γεύσεις, «παντρεύοντας» μοναδικά τις πρώτες ύλες. Κάθε γεύση συνδυάζεται  άριστα με καλοδιαλεγμένες επιλογές από τον γαλλικό κι αμερικάνικο αμπελώνα χωρίς να λείπουν οι ελληνικές προτάσεις από ξεχωριστές ετικέτες που διαφοροποιούνται κάθε χρονιά, ενώ πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα κοκτέιλ όπως το «sur mesure» dry martini.

Και φέτος η Brasserie Lorraine έχει τη δική της μουσική νότα με πιάνο, σαξόφωνο και ωραίες φωνές που κάνουν τις βραδιές ακόμα πιο μελωδικές.

Στις γευστικές προτάσεις προστέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα στρείδια Ροκφέλερ, ο αστακός θερμιντόρ, η σαλάτα με το βασιλικό καβούρι, το ριζότο με φρέσκια τρούφα εποχής, μπρι και φουντούκι, ενώ οι θαμώνες απολαμβάνουν και φέτος: τo ζεστό foie gras με γλυκιά κολοκύθα και πιπέρι σετσουάν, τα φρέσκια χτένια με beurre blanc miso βούτυρο νουάζετ και ρόκα, τα σαλιγκάρια Βουργουνδίας, τα άριστα κρέατα όπως το Côte de bœuf, το Chateaubriand, το φιλέτο entrecôte που συνοδεύονται από εξαιρετικές sauce béarnaise, poivre, café de paris καθώς και τη φρέσκια γλώσσα meunière. Εξαιρετικά και τα γλυκά όπως το Paris-Brest με αφράτο σου και πραλίνα φουντουκιού, το Golden apple με χειροποίητο crumble, μους λευκής σοκολάτας, αμύγδαλο, ψητό μήλο και τραγανή καραμέλα,  το Moelleux με αλμυρή καραμέλα και παγωτό βανίλια. 

Η Brasserie Lorraine λειτουργεί καθημερινά, Δευτέρα με Σάββατο, από τις 7 το απόγευμα, παρέχοντας τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να απολαύσουν τις μοναδικές της γεύσεις και στον εξωτερικό της χώρο. Επίσης υπάρχει και valet parking.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!