Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Κατσικάκι γιουβέτσι

Υλικά

Για 4 άτομα

κατσικάκι σε μερίδες (2,5 κιλά περίπου)

2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα

1 φλυτζάνι λάδι

2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη

αλάτι, πιπέρι

1 κλαράκι κανέλα

μοσχοκάρυδο

νερό

500γραμμ. χυλοπίτες

τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το κατσικάκι, προσθέτετε ελάχιστο μοσχοκάρυδο και το βάζετε σε γάστρα.

Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, προσθέτετε γύρω γύρω τη ντομάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα.

Σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Ενδιαμέσως προσθέτετε 1- 1 ½ ποτήρι νερό.

Προσθέτετε τις χυλοπίτες ενώ ανακατεύετε καλά να δέσουν με τη σάλτσα στη γάστρα.

Ψήνετε για ακόμα 15 λεπτά, σβήνετε το φούρνο και αφήνετε να τραβήξουν. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με το τριμμένο κεφαλοτύρι

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!