Oμελέτα φούρνου σαν πίτσα
Υλικά για ομελέτα φούρνου σαν πίτσα
8 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 λουκάνικο χωριάτικο κοτόπουλου, κομμένο σε ροδέλες
8 φέτες γαλοπούλα
2 πιπεριές πορτοκάλι, κομμένες σε κομμάτια
250γρ. ένταμ κομμένο σε μπαστουνάκια
200ml. κρέμα γάλακτος
πιπέρι
Εκτέλεση για ομελέτα φούρνου σαν πίτσα
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Προσθέτετε τη γαλοπούλα και σοτάρετε λίγο ακόμη.
Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τα λουκάνικα και τα αφήνετε 2-3λεπτά, γυρίζοντάς τα συνεχώς.
Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε στον πάτο τα λουκάνικα, από πάνω τις πιπεριές και από πάνω τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε το ένταμ.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνετε το μείγμα στη φόρμα.
Βάζετε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και την αφήνετε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφήνετε την ομελέτα για 10 λεπτά να κρυώσει και τοποθετείτε τη φόρμα σε μια πιατέλα, ξεφορμάροντας προσεκτικά.