Παραδοσιακή ψαρόσουπα
Υλικά για ψαρόσουπα
1,5 κιλό φρέσκα ψάρια (π.χ. σκορπίνα, πεσκανδρίτσα, ροφό)
2 κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 καρότα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 πατάτες, σε κύβους
3-4 κλωνάρια σέλινο, ολόκληρα
1/2 φλιτζάνι ρυζάκι
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
λεμόνια
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Συνταγή για ψαρόσπουπα
Πλένουμε τα ψάρια καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Αν δεν είναι καθαρισμένα αφαιρούμε λέπια και εντόσθια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε τα ψάρια, ολόκληρα.
Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν τα ψάρια. Φέρνουμε σε βρασμό και έπειτα σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά.
Με τη βοήθεια μιας κουτάλας απομακρύνουμε τα ψάρια και τα διατηρούμε ζεστά και σκεπασμένα.
Σουρώνουμε το ζωμό, καθαρίζουμε την κατσαρόλα και έπειτα τον επιστρέφουμε και πάλι σε αυτή.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες. Βράζουμε για άλλα 20 λεπτά.
Με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά και στη συνέχεια προσθέτουμε στη σούπα το ρυζάκι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ξεψαχνίζουμε το ψάρι αφαιρώντας πολύ προσεκτικά τα κόκαλα.
Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα, προσθέτουμε χυμό λεμονιού, και κομμάτια ψαριού σε κάθε πιάτο.