Σούπα κολοκύθας με παρμεζάνα και γαλοπούλα
Υλικά για σούπα κολοκύθας με παρμεζάνα και γαλοπούλα
300 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε κύβους
1 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
150 γραμμάρια βούτυροt
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 πράσο, ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος του)
1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
250 ml κρέμα γάλακτος
Κρουτόν παξιμαδιού
100 γραμμάρια φλοίδες παρμεζάνας
Αλάτι
Πιπέρι μαύρο, αλεσμένο
Εκτέλεση για σούπα κολοκύθας με παρμεζάνα και γαλοπούλα
Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε τους κύβους της γαλοπούλας με 50 γραμμάρια βούτυρο.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε άλλα 50 γραμμάρια βουτύρου, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την κολοκύθα, και σοτάρουμε.
Μαγειρεύουμε, έως ότου μαλακώσουν όλα τα υλικά.
Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με τον ζωμό λαχανικών.
Βράζουμε για 45 λεπτά και, στη συνέχεια, σουρώνουμε (κρατώντας τον ζωμό σε ένα μπολ) και πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά.
Έπειτα, προσθέτουμε τόσο ζωμό, όσο χρειάζεται, για να πάρει την υφή μιας πηχτής σούπας.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, 50 γραμμάρια βούτυρο, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια της γαλοπούλας, τα κρουτόν με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.