Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Εύκολη πουτίγκα σοκολάτας

Υλικά για την πουτίγκα σοκολάτας

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

30 γρ. Κακάο

2 κ.σ. κορν φλάουρ

1 πρέζα αλάτι

600 γρ. Γάλα

3 Κρόκους αυγών (μεγάλους)

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. Βούτυρο

125 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο

1 Συσκευασία Crème

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

100 γρ. νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση για την πουτίγκα σοκολάτας

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πάρει βράση το μείγμα, περίπου 4 λεπτά.
  • Βάζουμε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε στους κρόκους ζεστό μείγμα από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά ποτήρια ή μπολάκια και τα καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην κρέμα, για να αποφύγουμε την υγρασία.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, για 2 ώρες.
  • Σε ένα μίξερ χτυπάμε το crème με τη ζάχαρη άχνη, να αφρατέψουν καλά.
  • Σερβίρουμε τα ατομικά μπολ με το crème από πάνω και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!