Εύκολη πουτίγκα σοκολάτας
Υλικά για την πουτίγκα σοκολάτας
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
30 γρ. Κακάο
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 πρέζα αλάτι
600 γρ. Γάλα
3 Κρόκους αυγών (μεγάλους)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. Βούτυρο
125 γρ. κουβερτούρα 65% κακάο
1 Συσκευασία Crème
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. νιφάδες κουβερτούρας
Εκτέλεση για την πουτίγκα σοκολάτας
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
- Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός, για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πάρει βράση το μείγμα, περίπου 4 λεπτά.
- Βάζουμε τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε στους κρόκους ζεστό μείγμα από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πήξει.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά ποτήρια ή μπολάκια και τα καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην κρέμα, για να αποφύγουμε την υγρασία.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, για 2 ώρες.
- Σε ένα μίξερ χτυπάμε το crème με τη ζάχαρη άχνη, να αφρατέψουν καλά.
- Σερβίρουμε τα ατομικά μπολ με το crème από πάνω και πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας.
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!