Το χωνευτικό γλυκό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Υλικά για τάρτα γιαούρτι
Για την βάση
400 γρ. μπισκότα
150 γρ. βούτυρο
50 γρ. μέλι
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την γέμιση
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ τυρί κρέμα
150 γρ ζάχαρη άχνη
150 ml γάλα
15 γρ ζελατίνη σε σκόνη ή 5 φύλλα
40 ml ποτό καρύδα
350 γρ βύσσινο γλυκό του κουταλιού
ταρτα γιαουρτι
Εκτέλεση
Για την βάση
Σπάμε ελαφρώς τα μπισκότα στο μούλτι.
Σε ένα μπολ βάλετε όλα τα υλικά για την κρουστά της βάσης και ανακατέψετε τα με ελαφρές κινήσεις (μη τα παρακάνετε)
Σε ένα ταψάκι 28εκ. διάμετρο (με αποσπώμενο πάτο) για τάρτες.
Με μια λαδόκολλά άπλωσε πιέζοντας καλά το μείγμα στο πάτο αλλά και στα τοιχώματα να στρωθεί μια ομοιόμορφη σε πάχος κρουστά, έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Ψήσετε σε προ θερμασμένο φυόμενο (170ο C) και περίπου για 10 – 12 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα
Όταν η βάση κρυώσει τελείως θα είναι έτοιμη να την γεμίσετε με την γέμιση
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βαλτέ το γιαούρτι μαζί με το τυρί κρέμα και κτυπήστε τα καλά να ομογενοποιηθουν
Σε 60 ml νερό διαλύσετε την σκόνη ζελατίνης ή βαλτε σε κρύο τα φύλλα και μετά λιώσετε τα σε 1 κ.τ.σ νερό.
Ζεσταίνετε το γάλα και βάλετε την διαλυμένη στο νερό ζελατίνη, ανακατέψετε καλά να ομογενοποιηθει
Προσθέσετε το μείγμα ζελατίνης στο μείγμα γιαουρτιού.
Βάλετε και το ποτό καρύδα και ανακατέψετε πολύ καλά.
Αδειάστε τώρα το μείγμα της γέμισης στην κρύα κρουστά τάρτας και βάλετε την σκεπασμένη με μια μεμβράνη στο ψυγείο για 6 ώρες το λιγότερο.
Ξεφορμάρετε την τάρτα και βάλετε την σε ένα ωραίο στρόγγυλο δίσκο.
Τώρα μπορείτε να απλώσετε στην επιφάνεια της το βύσσινο γλυκό του κουταλιού.
Αφήσετε την τάρτα πριν την κόψετε έξω από το ψυγείο για 15 λεπτά για να μπορείτε να την χωρίσετε ευκολά σε ωραία τρίγωνα κομμάτια.