Οι εκρηκτικοί, σαντορινιοί κουραμπιέδες της γιαγιάς
Υλικά για σαντορινιούς κουραμπιέδες
1kg βούτυρο γάλακτος
Ζάχαρη άχνη
1 συσκευασία (περίπου 250gr) αμύγδαλα
½ ποτηράκι κρασιού κονιάκ
Περίπου 1 ½ kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκος αυγού
Συνταγή για σαντορινιούς κουραμπιέδες
Ψιλοκόβω τα αμύγδαλα, τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι και τα καβουρδίζω (μην καούν γιατί θα αλλοιώσουν τη γεύση).
Χτυπάω με το μίξερ το βούτυρο με μία χούφτα ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά περίπου
Στο μίγμα αυτό, ρίχνω τα αμύγδαλα, το κονιάκ, το αλεύρι και τον κρόκο και ανακατεύω καλά, να γίνει μία όμορφη ζύμη.
Ψήνω στον αέρα του φούρνου για 15 λεπτά (180-190 βαθμούς).
Με το που βγουν και είναι καυτά, ραντίζω με λίγο ανθόνερο (προσοχή μην πέσει πολύ και πικρίσει) και πασπαλίζω αμέσως με ζάχαρη άχνη.