Ντοµατόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι

Υλικά για ντοµατόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο 5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 500 γραμ. ζωμός κότας ή ζεστό νερό 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κεσεδάκι γιαούρτι αλάτι, […]

Υλικά για ντοµατόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι

6 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες

1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 κομμάτι πράσο ψιλοκομμένο

5-6 ασπρομανίταρα σε φετάκια

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

500 γραμ. ζωμός κότας ή ζεστό νερό

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

αλάτι, πιπέρι

Συνταγή για ντοµατόσουπα βελουτέ µε γιαούρτι

Στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια για 7΄-8΄, να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα).

Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζωμό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.

Πολτοποιούμε τη σούπα στο ειδικό μηχάνημα ή στο μίξερ και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή μέσα σε βαθιά πιάτα.

Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι.