Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα

Υλικά για μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα

500 γραμ. σπαγγέτι

4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος

μία φορά περασμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρεδάκια

6 ώριμες ντομάτες κομμένες σε καρεδάκια

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

½ ματσάκι μαϊντανό

Συνταγή για μακαρονάδα με κιμά και μελιτζάνα

Πλένουμε τις μελιτζάνες.

Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Τις βάζουμε σε μ πολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, στους 200 C για 8’-10’, να μαλακώσουν.

Τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’, σβήνουμε με λίγο κρασί και αφήνουμε 2’-3’ να πάρει βράση.

Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3’-4’, να μαλακώσουν ελαφρά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.

Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’.

Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!