Πατατόσουπα με πράσο και μπέικον
Υλικά για πατατόσουπα
½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
½ κιλό πράσα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
3 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
½ φλιτζάνι γάλα
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. του γλυκού ξερό
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
6 φέτες μπέικον
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τα πράσα προσέχοντας να μη πάρουν χρώμα.
Ρίξτε τις πατάτες, το θυμάρι και τον ζωμό, αλατοπιπερώστε και βράστε για 30 λεπτά.
Ρίξτε μετά το γάλα και πολτοποιείστε την σούπα στο μπλέντερ.
Τηγανίζετε το μπέικον σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Το βγάζετε και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί.
Μοιράστε την σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με τον μαϊντανό και το μπέικον που έχετε ψιλοκόψει.