Μια φθινοπωρινή μανέστρα με φακή
Υλικά
250 γραμ. φακές
2 1/2 λίτρα ζωμός κρέατος
1 κλωναράκι σέλινο
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
125 γραμμ. μακαρονάκι κοφτό
300 γραμ. λουκάνικο χωριάτικο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε τις φακές για να πάρουν μια βράση και εν συνεχεία τις στραγγίζετε. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό κρέατος και προσθέτετε τις φακές, το σελινο, τη δάφνη και το αλάτι αφήνοντας τα να πάρουν μια βράση για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδοτο σκόρδο, το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο λουκάνικο και προσθέτετε τον ντοματοπελτέ. Ρίχνετε τα υλικά από το τηγάνι στην κατσαρόλα με το ζωμό και τις φακές, προσθέτοντας και το κοφτό μακαρονάκι.
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 7 λεπτά. Πριν σερβίρετε αφαιρείτε τη δάφνη και το σέλινο.