Γαρίδες λεμονάτες με πιπεριές
Υλικά
500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος
100 γρ. νερό ζεστό
1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
100 γρ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
30 γρ. χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
30 γρ. πιπεριά κόκκινη
30 γρ. πιπεριά πράσινη
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος. Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύετε το νερό, τον ζωμό και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.Ρίχνετε το μίγμα σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτετε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τις πιπεριές.
Βράζετε για 2 λεπτά περίπου και κατόπιν προσθέτετε τις γαρίδες, αλατίζοντάς τες ελαφρά.Τέλος, προσθέτετε τη μουστάρδα και αφήνετε να βράσει για ακόμα 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε αμέσως. Σερβίρετε το παραπάνω πιάτο με ρύζι ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας.