Γαρίδες λεμονάτες με πιπεριές

Υλικά 500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος 100 γρ. νερό ζεστό 1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών 100 γρ. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες 30 γρ. χυμός λεμονιού 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος 30 γρ. πιπεριά κόκκινη 30 γρ. πιπεριά πράσινη 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Εκτέλεση Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε […]

Υλικά

500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κέλυφος

100 γρ. νερό ζεστό

1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών

100 γρ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

30 γρ. χυμός λεμονιού

2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

30 γρ. πιπεριά κόκκινη

30 γρ. πιπεριά πράσινη

1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση

Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος. Σε ένα μπλέντερ αναμιγνύετε το νερό, τον ζωμό και το ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.Ρίχνετε το μίγμα σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτετε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και τις πιπεριές.

Βράζετε για 2 λεπτά περίπου και κατόπιν προσθέτετε τις γαρίδες, αλατίζοντάς τες ελαφρά.Τέλος, προσθέτετε τη μουστάρδα και αφήνετε να βράσει για ακόμα 3 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε αμέσως. Σερβίρετε το παραπάνω πιάτο με ρύζι ή ζυμαρικό της αρεσκείας σας.