Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ζελέ σοκολάτας με φουντούκια

Υλικά

300 ml κρέμα γάλακτος

300 ml γάλα

150 γρ κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

4 φύλλα ζελατίνης

125 γρ φουντούκια ωμά

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το γάλα και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως και να προκύψει ένα λείο μείγμα.

Σε ένα μπολ με κρύο νερό τοποθετούμε για 5 λεπτά τη ζελατίνη μέχρι να μαλακώσει και αφού τη στραγγίξουμε καλά για να φύγει το περιττό νερό, την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψάκι και αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Πριν σερβίρουμε θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα φουντούκια. Βράζουμε αρκετό νερό και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. Βουτάμε το ταψί με το ζελέ σχεδόν στιγμιαία στο ζεστό νερό, για να λιώσουν οι άκρες και να ξεκολλήσει εύκολα. Κόβουμε σε φέτες και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα φουντούκια.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!