Σπαγγέτι με ρίγανη και ψητές ντομάτες
Υλικά
500 γραμμ. σπαγκέτι
15 μικρές ντοματούλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
1 μέτρο κρεμμύδι
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό να βράσει. Ρίχνετε τα σπαγκέτι, τα αφήνετε να δράσουν και στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ, κόβετε τις ντομάτες στη μέση και κάθε μισό σε 2-3 ροδέλες. Απλώνετε τις ροδέλες σε ταψί που έχετε λαδώσει. Ρίχνετε λίγο λάδι και από πάνω τρίβετε το σκόρδο.
Πασπαλίζετε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Βάζετε στο φούρνο και αφήνετε να ψηθούν για περίπου 30 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και ανακατεύετε τις ντοματούλες με το σπαγκέτι. Σερβίρετε και πασπαλίζετε με παρμεζάνα.