Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η μαγεία της Champagne Frerejean Frères από τους αμπελώνες της διάσημης Côte des Blancs στην Ελλάδα

Οι σαμπάνιες Frerejean Frères, η νέα αντιπροσωπεία της εταιρείας All About Gourmets στην Ελλάδα, από τους αμπελώνες της διάσημης Côte des Blancs και το χωριό Grauves που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια από το Epernay της Γαλλίας.

Η εξαιρετική ποιότητα συνδυάζεται με τα ξεχωριστά, πολύπλοκα και κομψά τους χαρακτηριστικά. Στην παρασκευή και ζύμωση της σαμπάνιας ακολουθείται μια νέα προσέγγιση που σέβεται και μένει πιστή τις παραδοσιακές μεθόδους, αλλά αφήνει περιθώρια για την καινοτομία.

Ακολουθεί οδηγός οινογνωσίας!

H Brut Premier CRU είναι μίξη Chardonnay και Pinot Noir. Κομψή σε γεύση από ώριμα φρούτα που προσδίδουν ένταση στον ουρανίσκο. Κυριαρχούν αρώματα ψημένων μήλων και ξηρών φρούτων που οδηγούν σε γεύσεις μελιού και αμυγδάλου. Οι αποχρώσεις των λευκών φρούτων, των μπαχαρικών, των ζαχαρωμένων φρούτων και του μελιού χαρακτηρίζουν την ιδιαίτερη γεύση του. Απολαύσετε την ως απεριτίφ ή συνοδευτικό με ένα ριζότο, καθώς και λίγο παλαιωμένο Iberico.

Η Extra Brut Premier CRU είναι μίξη από Chardonnay και Pinot Noir (50 % και 50%) από αμπέλια ηλικίας άνω των 40 ετών. Πρόκειται για την τέλεια ισορροπία με ήπια αρώματα καβουρδισμένων αμυγδάλων. Στον ουρανίσκο, αρχικά το chardonnay απελευθερώνει νότες από ζαχαρωμένα μήλα και αχλάδια, και ακολουθούν αρώματα σπιτικού μπριος. Γεύσεις παρατεταμένης παλαίωσης στο κελάρι. Αυτή η σαμπάνια παραμένει έντονη χάρη στο Pinot Noir που ξυπνά το κρασί και το πλαισιώνει με μια ελαφριά νότα απαλότητας και ενεργητικής οξύτητας. Στο σύνολό της εξισορροπείται από μια πολύ χαμηλή δόση ζάχαρης που επιτρέπει στα αρώματα να αναπτύσσονται με φυσικό και καθαρό τρόπο. Συνδυάζεται άψογα με χταπόδι carpaccio ή ceviche ή saint-jacques.

Η Blanc De Blancs NV Premier CRU είναι 100% Chardonnay. Γευστικά αναπτύσσει αρώματα εσπεριδοειδών, φρούτων του πάθους, μάνγκο και παπάγιας, ενώ απελευθερώνει στον ουρανίσκο ισορροπημένη ένταση και νότες οξύτητας, χαρίζοντας κομψότητα. Συνδυάζεται ιδανικά με εκλεκτά τυριά ή επιδόρπιο εσπεριδοειδών.

Η Rosé NV Premier CRU είναι σύνθεση από Chardonnay και Pinot Noir (60% Chardonnay και 40% Pinot Noir). Κολακευτική, με νότες από ζαχαρωμένα κόκκινα φρούτα, βατόμουρα και φραγκοστάφυλο. Το Pinot Noir αναπτύσσει την πλούσια και γεμάτη γεύση του. Τα αρώματα των κόκκινων φρούτων αναμειγνύονται ομοιόμορφα με τα αρώματα του Chardonnay. Προτείνουμε να την συνδυάσετε με επιδόρπιο μαύρης σοκολάτας.

Η Hussards 2012 Premier CRU είναι μίξη από Chardonnay και Pinot Noir (85% Chardonnay και 15% Pinot Noir) με νότες από εσπεριδοειδή, λευκά άνθη και καλοκαιρινά φρούτα. Η πλούσια γεύση της εξελίσσεται σε στρώματα λευκών φρούτων και μια λεπτή ένταση στο φινίρισμα. Προτείνουμε να την σερβίρετε ως απεριτίφ ή συνοδευτικό σε επιδόρπιο.

Η VV26 NV Grand CRU είναι 100% Chardonnay. Είναι αποτέλεσμα μιας αυστηρής επιλογής από τα αγροτεμάχια παλαιών αμπελώνων, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από το 1926. Αυτό το μπουκάλι, κλειστό με ένα «Agrafe», είναι μια επιστροφή στην αυθεντικότητα και την παράδοση του «Grand Vin De Champagne». Η παρατεταμένη παλαίωση προσφέρει μεταξένιες και στρογγυλεμένες νότες, ακολουθούμενες από καβουρδισμένα αμύγδαλα, κρέμα βανίλιας και διακριτικά μπαχαρικά που ενισχύονται από μια λεπτή μους. Αυτό το εξαιρετικό Vin De Champagne συνδυάζεται με ένα καλό κομμάτι κρέας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!