Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λαχταριστές κρέπες με πραλίνα και φράουλες

Υλικά γι 10 κρέπες

130γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

10γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική

5γραμ. αλάτι

1 μεγάλο αυγό

300ml πλήρες γάλα αγελαδινό

85γραμ. αγελαδινό βούτυρο ανάλατο

Για τη γέμιση

150γραμ. φράουλες κομμένες σε κομματάκια

250γραμ. πραλίνα φουντουκιού

40γραμ. μπισκότα τριμμένα τύπου πτι μπερ

& 250γραμ. ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ο χυλός: Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ μαζί με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό και το γάλα. Χτυπάμε καλά με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Καλύπτουμε το μπωλ με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1,5 με 2 ώρες.

Η γέμιση: Πλένουμε καλά τις φράουλες αφαιρώντας τα κοτσάνια και τις στεγνώνουμε επίσης καλά σε απορροφητικό χαρτί και τις κόβουμε σε κυβάκια. Θρυμματίζουμε στο μούλτι τα μπισκότα (όχι να γίνουν σκόνη) και σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα μπισκότα, την πραλίνα και τις φράουλες και ανακαταεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Εκτέλεση

Βαζουμε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο για να μην κολλήσουν οι κρέπες. Χαμηλώνουμε σε μέτρια τη φωτιά. Ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το μείγμα και το κουνάμε με κυκλικές κινήσεις, ώστε να απλωθεί στη βάση του τηγανιού ομοιόμορφα. Αφήνουμε την κρέπα για περίπου 30” από τη μια πλευρά και κατόπιν την αναποδογυρίζουμε και την αφήνουμε άλλα περίπου 15” μέχρι να πάρει χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλο το μείγμα.

Αφού τις τηγανίσουμε, παίρνουμε μια μια τις κρέπες και απλώνουμε λίγη από τη γέμιση κατά μήκος στο κέντρο της και τυλίγουμε σαν ρολό.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!