Κοτόπουλο με σάλτσα κάρυ που σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα
Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κοτόπουλο σε κομμάτια
2 σκ. σκόρδο
2 ξερά κρεμμύδια
4 πιπεριές χρωματιστές 2
ντομάτες χωρίς σπόρους και φλούδες
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ
2 κ.γ. κάρυ
1 κ.γλ. κύμινο
1 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο
1 κ.γλ. κουρκουμά
Εκτέλεση
Ταμπονάρουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας. Ροδίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε ένα βαθύ τηγάνι. Αφού ροδίσουν καλά τα βγάζουμε σε πιατέλα.Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε όλα τα λαχανικά χοντροκομμένα και τα αφήνουμε για 5’ να μαραθούν.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στα λαχανικά. Προσθέτουμε τα αρωματικά και λίγο ζεστό νερό να μισοσκεπάσουν τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με καπάκι.Σιγοβράζουμε για 25’-30’ να μαλακώσει το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ στο γιαούρτι καλά. Αραιώνουμε με ζωμό από το φαγητό και περιχύνουμε με το αραιωμένο γιαούρτι. Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά να πυκνώσει. Σερβίρουμε με ρύζι.