Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Moσχάρι στη γάστρα με λαχανικά

Υλικά

Μοσχαράκι στιφάδο με πατάτες τηγανητές

13.02, 09:49

1 1/2 κ. μοσχάρι σπάλα ή ελιά

ελαιόλαδο

1 φλ. λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί

1 ξερό φύλλο δάφνης ή 1 κλωνάρι φρέσκο δενδρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

3 καρότα,

3 κρεμμύδια,

3 ντομάτες,

5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες

5 πατάτες,

1/2 κ.γ. μπούκοβο

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Χοντροκόβουμε τα λαχανικά και τα αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε το κρέας, το βάζουμε στη γάστρα,το αλατοπιπερώνουμε καλά από όλες τις μεριές και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρασί και τη δάφνη ή το δεντρολίβανο.

Κλείνουμε τη γάστρα τη βάζουμε στο φούρνο και ύστερα από μισή ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 130ο C και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί 3 ½ ώρες περίπου μέχρι να μελώσει (στις 2 ώρες, ανοίγουμε τη γάστρα, ελέγχουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό).

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!