Τηγανίτες με φράουλες

Υλικά ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ: 200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή 4 αυγά χωρισμένα σε κρόκο & ασπράδι 2 κουταλιές τυρί κρέμα 310 γραμμάρια γάλα ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: 50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη 500 γραμμάρια φράουλες 130 γραμμάρια τυρί κρέμα Εκτέλεση Ανακατεύετε το αλεύρι, την ζάχαρη, τους κρόκους, το γάλα και τις […]

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ:

200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή

4 αυγά χωρισμένα σε κρόκο & ασπράδι

2 κουταλιές τυρί κρέμα

310 γραμμάρια γάλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη

500 γραμμάρια φράουλες

130 γραμμάρια τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Ανακατεύετε το αλεύρι, την ζάχαρη, τους κρόκους, το γάλα και τις δύο κουταλιές τυρί κρέμα σε ένα ομοιογενές μείγμα.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με απαλές κινήσεις. Με ένα πινέλο αλείφετε ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο ζεσταίνετε καλά και με μια κουτάλα, ρίχνετε στο τηγάνι μια δόση κάθε φορά.

Ψήνετε κάθε τηγανίτα για 2-3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Πασπαλίζετε τις τηγανίτες με άχνη ζάχαρη, όσο είναι ζεστά και προσθέτετε από πάνω μια κουταλιά τυρί κρέμα και από πάνω τις φράουλες ψιλοκομμένες.