Τηγανίτες με φράουλες
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ:
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
4 αυγά χωρισμένα σε κρόκο & ασπράδι
2 κουταλιές τυρί κρέμα
310 γραμμάρια γάλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
500 γραμμάρια φράουλες
130 γραμμάρια τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι, την ζάχαρη, τους κρόκους, το γάλα και τις δύο κουταλιές τυρί κρέμα σε ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε την μαρέγκα στο μείγμα του αλευριού με απαλές κινήσεις. Με ένα πινέλο αλείφετε ελάχιστη ποσότητα ελαιόλαδου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το οποίο ζεσταίνετε καλά και με μια κουτάλα, ρίχνετε στο τηγάνι μια δόση κάθε φορά.
Ψήνετε κάθε τηγανίτα για 2-3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Πασπαλίζετε τις τηγανίτες με άχνη ζάχαρη, όσο είναι ζεστά και προσθέτετε από πάνω μια κουταλιά τυρί κρέμα και από πάνω τις φράουλες ψιλοκομμένες.