Σαρακοστιανά: Νηστίσιμες τρούφες σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο
Υλικά
Για 18 τεμάχια
250 γρ. χουρμάδες απύρηνους πολύ μαλακούς
50 γρ. χυμό πορτοκάλι
250 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
30 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ τρούφα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε πολύ καλά τους χουρμάδες με τον χυμό έως ότου έχουμε μία πάστα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του να ακουμπά στο νερό) ή στα μικροκύματα.
Προσθέτουμε σε αυτή τους χουρμάδες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το αλκοόλ. Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί έτσι ώστε να μπορούμε να πλάσουμε μπαλάκια 25-30 γρ. το καθένα. Ρολάρουμε το κάθε μπαλάκι στην τρούφα και ακουμπάμε σε πιατέλα.