Συνταγή για λαγάνα χωρίς ζύμωμα και χωρίς μίξερ
Καθαρά Δευτέρα σήμερα και η μεγάλη πρωταγωνίστρια του σαρακοστιανού τραπεζιού δεν είναι άλλη απ’ τη λαχταριστή, παραδοσιακή λαγάνα.
Όμως, είναι και λίγο μπελάς, έτσι βρήκαμε την πιο εύκολη λαγάνα που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου
Υλικά
700γρ +100 αλεύρι γοχ (ή ό,τι αλεύρι θέλετε)
500γρ νερό (χλιαρό μέχρι 40 βαθμούς)
2 φακελάκια ξερή μαγιά η 50γρ νωπή
40γρ ζάχαρη
15γρ αλάτι
Πασπάλισμα
300γρ σουσάμι
1κ.σ ζάχαρη
200γρ νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα 700γρ αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και αφήνουμε για 45-50 λεπτά να διπλασιαστεί (μπορείτε να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα και να το βάλετε ψυγείο).
- Μετα τα 50 λεπτά απλώνετε τα 100γρ αλεύρι στον πάγκο και ρίχνετε το ζυμάρι κάνετε διπλώματα μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χέρια (ανάλογα το αλεύρι μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω) χωρίζετε το ζυμάρι στην μέση και δίνετε σχήμα επάνω σε μια λαδόκολλα.
- Μεταφέρετε την λαδόκολλα σε ταψί αλείφετε με την ζάχαρη και το νερό και ρίχνετε το σουσάμι να κολλήσει.
- Αφήνετε 20 λεπτά και ανάβετε τον φούρνο στους 200-220 βαθμούς αντιστάσεις πριν βάλετε το ταψί στο φούρνο θα πατήσετε με τα δάχτυλα σας το ζυμάρι ώστε να κολλήσει το κάτω με το επάνω μέρος. Ο χρόνος ψησίματος είναι 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.