Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Γαλατόπιτα με ψιλό σιμιγδάλι

Υλικά

1 λίτρο γάλα πλήρες

8 κ.τ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

4 κ.τ.σ. λευκή ζάχαρη (κρυσταλλική)

4 αυγά

2 κ.τ.σ. βούτυρο τύπου Κερκύρας

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 πρέζα βανίλια

1 κ.τ.σ. καστανή ζάχαρη

½ κ.τ.γ. τριμμένη κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη λευκή ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 C για 45 λεπτά.

Βγάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!