Ένα διαφορετικό μωσαϊκό από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φτιάξτε αυτό το αγαπημένο, μαμαδίστικο γλυκό με την εύκολη και γρήγορη εκδοχή του Στέλιου Παρλιάρου.
Υλικά
Μερίδες: 12
450γρ. μπισκότα πτι μπερ
250ml γάλα
180γρ. ζάχαρη
125γρ. βούτυρο, σε κομματάκια
60γρ. κακάο
30ml κονιάκ
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα.
Βήμα 2
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κορμού ή του κέικ. Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ προτού ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.
Εξωτερική φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης