Ένα διαφορετικό μωσαϊκό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Φτιάξτε αυτό το αγαπημένο, μαμαδίστικο γλυκό με την εύκολη και γρήγορη εκδοχή του Στέλιου Παρλιάρου. Υλικά Μερίδες: 12 450γρ. μπισκότα πτι μπερ 250ml γάλα 180γρ. ζάχαρη 125γρ. βούτυρο, σε κομματάκια 60γρ. κακάο 30ml κονιάκ Διαδικασία Βήμα 1 Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, […]

Φτιάξτε αυτό το αγαπημένο, μαμαδίστικο γλυκό με την εύκολη και γρήγορη εκδοχή του Στέλιου Παρλιάρου.

Υλικά

Μερίδες: 12

450γρ. μπισκότα πτι μπερ

250ml γάλα

180γρ. ζάχαρη

125γρ. βούτυρο, σε κομματάκια

60γρ. κακάο

30ml κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου το βούτυρο και η ζάχαρη λιώσουν χωρίς να βράσουν. Προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κορμού ή του κέικ. Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ προτού ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε.

Εξωτερική φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης