Πανακότα με μαρμελάδα
Ένα γλυκό που θα σας… ταξιδέψει.
Υλικά
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- ½ λίτρο γάλα
- 120 γραμμ ζάχαρη
- 12 φύλλα ζελατίνας
- 2 βανίλιες
- μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Γεμίζετε ένα μπολ με κρύο νερό και βάζετε μέσα τις ζελατίνες προσεκτικά μία μία για να μαλακώσουν. Σε ένα κατασαρολάκι ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα αφήνετε να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας καλά ούτως ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην βράσει το μείγμα απλά να ζεσταθεί και απομακρύνουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρείτε τις ζελατίνες από το μπολ στύβοντας καλά με το χέρι σας και τις ρίχνετε στο κατσαρόλάκι με το ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα για να διαλυθούν οι ζελατίνες.
Παίρνετε ένα ταψί ορθογώνιο, το βρέχετε και το αφήνετε να στραγγίξει. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το αφήνετε να παγώσει το ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες. Αφού το μείγμα παγώσει καλά παίρνετε τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας τη βάζετε σε ένα μπολάκι και τη διαλύετε με λίγο νερό. Αφού τη διαλύσετε με το νερό, περιχύνετε τη πανακότα με την μαρμελάδα. Μπορείτε να τη σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια.