Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πανακότα με μαρμελάδα

Ένα γλυκό που θα σας… ταξιδέψει.

Υλικά

Εκτέλεση

Γεμίζετε ένα μπολ με κρύο νερό και βάζετε μέσα τις ζελατίνες προσεκτικά μία μία για να μαλακώσουν. Σε ένα κατασαρολάκι ρίχνετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα αφήνετε να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας καλά ούτως ώστε να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην βράσει το μείγμα απλά να ζεσταθεί και απομακρύνουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφαιρείτε τις ζελατίνες από το μπολ στύβοντας καλά με το χέρι σας και τις ρίχνετε στο κατσαρόλάκι με το ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα για να διαλυθούν οι ζελατίνες.

Παίρνετε ένα ταψί ορθογώνιο, το βρέχετε και το αφήνετε να στραγγίξει. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το αφήνετε να παγώσει το ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες. Αφού το μείγμα παγώσει καλά παίρνετε τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας τη βάζετε σε ένα μπολάκι και τη διαλύετε με λίγο νερό. Αφού τη διαλύσετε με το νερό, περιχύνετε τη πανακότα με την μαρμελάδα. Μπορείτε να τη σερβίρετε σε ατομικά μπολάκια.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!