Ονειρεμένα «σαλιγκάρια» σφολιάτας με μήλα
Ένα υπέροχο, πανεύκολο, οικονομικότατο, γευστικότατο για το πρωινό ή τον απογευματινό μας καφέ, είναι αυτό το γλυκάκι του λεπτού.
Τι θα χρειαστείτε και πώς θα το φτιάξετε
Θα χρειαστούμε ένα φύλλο σφολιάτας, τρία μήλα, κανέλα και μαύρη ζάχαρη.
Αρχικά καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε λεπτές φετούλες, αμέσως μετά στρώνουμε πάνω στην λαμαρίνα μας μια λαδόκολλα.
Τώρα, ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και βάζουμε από την μεγαλύτερη πλευρά της μια σειρά τις φετούλες των μήλων, μετά δεύτερη σειρά με απόσταση δυο πόντων, μετά τρίτη, τέταρτη, μέχρι να μας τελειώσουν τα μήλα.
Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και μαύρη ζάχαρη, προσεκτικά τυλίγουμε τα μήλα μέσα στην σφολιάτα να γίνουν ρολό και κλείνουμε τις άκρες.
Τώρα με ένα μαχαίρι κόβουμε ανά δυο πόντους το ρολό και αφού το κόψουμε όλο, στρώνουμε προσεκτικά τα μικρά πλέον σαλιγκαράκια στην λαμαρίνα με την
λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Τα βάζουμε στην πιατέλα μας και έτοιμα…
Εδώ ισχύει αυτό που έλεγε ένα φίλος μου αρχιτέκτονας, «άμα δεις και δεν χορταίνεις σταμάτα».
Μην τα φάτε όλα μονομιάς…