Σαρλότ με μους σοκολάτα και αμαρέτο
Το πιο ιδιαίτερο γλυκό
Υλικά
- 25 μπισκότα σαβαγιάρ
- ½ φλιτζ. τσαγιού λικέρ αμαρέτο + ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
- σκόνη κακάο για το γαρνίρισμα
Για τη μους
- 4 κρόκοι
- 4 ασπράδια
- 60 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γραμμ. κουβερτούρα (ή μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας)
- 80 γραμμ. βούτυρο
Εκτέλεση
Φτιάχνετε πρώτα τη μους σοκολάτα. Σε μπεν μαρί, λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύετε. Βάζετε τη ζάχαρη να βράσει με 20 ml νερό μέχρι να προκύψει ένα πηχτό σιρόπι. Ρίχνετε το μισό σιρόπι όπως είναι καυτό σε κλωστή ενόσω χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να πάρετε μια αφράτη κρέμα, και το ίδιο κάνετε και με τα ασπράδια, μέχρι να προκύψει μια σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνετε το μείγμα σοκολάτας-βουτύρου στο μείγμα των κρόκων και ενσωματώνετε τη μαρέγκα. Χωρίς καθυστέρηση, βρέχετε τα μπισκότα σαβαγιάρ (αφού τα κόψετε στο ύψος της φόρμας) στο λικέρ αμαρέτο και τα τοποθετείτε περιμετρικά στη φόρμα. Ρίχνετε στο κέντρο τη μισή μους, τα κομμάτια που περίσσεψαν από τα σαβαγιάρ, βρέχετε με λικέρ, τελειώνετε με την υπόλοιπη μους. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Για να ξεφορμάρετε, βυθίζετε τη φόρμα για μερικά δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Γαρνίρετε με σκόνη κακάο κοσκινισμένη.