Απολαυστικό καρβέλι cheeseburger!
Είναι μία από τις πιο εκπληκτικές σε γεύση συνταγές και το ακόμη καλύτερο είναι ότι από ένα καρβέλι μπορούν να φάνε cheeseburger περισσότερα άτομα! Αντί να φτιάχνετε 4 ξεχωριστά burgers, έχετε ένα που φτάνει για όλους!
Υλικά:
- 600γρ κιμάς μοσχαρίσιος
- μισό ξερό κρεμμύδι
- 1,5 κγ αλάτι
- πιπέρι
- 1κγ ξερή ρίγανη
- 1κγ ξερό θυμάρι
- 1κσ ελαιόλαδο
- 1 στρογγυλό καρβέλι ψωμί (του ενός κιλού)
- 1 ντομάτα
- μουστάρδα-κέτσαπ (ή όποια άλλη αλοιφή προτιμάς)
- 40γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 40γρ βούτυρο
- 500ml ζεστό γάλα
- 180γρ τριμμένο τσένταρ
- 1κγ έξτρα αλάτι
- 20γρ έ ξτρα τριμμένο τσένταρ
Εκτέλεση:
Αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τον κιμά, τη μιάμιση κγ αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι.
Σε ένα ξύλο κοπής, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρει ελαφρώς γκρι μπεζ χρώμα. Στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε στο μπολ με τον κιμά το κρεμμύδι και τη 1κσ ελαιόλαδο και, φορώντας ένα γάντι, ανακατεύουμε καλά το μείγμα.