Γλυκιά αμαρτία: Διπλά σοκολατένιο κέικ
Για τις μεγαλύτερες λιγούρες σου, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα διπλά σοκολατένιο κέικ, που λιώνει στο στόμα και κάνει όλο το σπίτι να μοσχομυρίζει. Αν θέλεις να φτιάξεις το πιο νόστιμο διπλά σοκολατένιο κέικ ακολούθησε την παρακάτω συνταγή.
Με την ευκαιρία ανακάλυψε πως θα φτιάξεις λαχταριστά νηστίσιμα ντόνατς φούρνου με γάλα αμυγδάλου.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
350 γρ. ζάχαρη καστανή
2 βανιλίνες
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
130 γρ. γάλα φρέσκο
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
230 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Γλυκιά αμαρτία: Διπλά σοκολατένιο κέικ
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη, τις βανιλίνες, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε με το σύρμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία σοκολατένια σάλτσα.
Παράλληλα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και περιμένουμε 10′, να κρυώσει λίγο το μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε το κέικ για 50′ περίπου ή μέχρι που να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του.