Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το trick για να χάσετε περισσότερο λίπος με λιγότερη γυμναστική

grigori_apoleia_barous-kapsimo_lipous

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μίας πρόσφατης έρευνας Aυστραλών επιστημόνων που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Obesity, το κλειδί για να χάσεις περισσότερο λίπος, θερμίδες και να γραμμώσεις σε λιγότερο χρόνο βρίσκεται στη συνεχή εναλλαγή του ρυθμού της άσκησης.

Στο πείραμα συμμετείχαν 2 ομάδες γυναικών οι οποίες γυμνάζονταν καθημερινά με στατικό ποδήλατο για 12 εβδομάδες. Η πρώτη ομάδα έτρεχε για 40 λεπτά στον ίδιο ρυθμό άσκησης, ενώ η δεύτερη για 20 λεπτά, κάνοντας όμως 8” sprint και 20΄΄ χαλαρό πετάλι. Στο τέλος του πειράματος, η δεύτερη ομάδα που προπονήθηκε λιγότερο, είχε χάσει μεγαλύτερη ποσότητα κιλών και λίπους, κυρίως από την περιοχή της κοιλιάς και της περιφέρειας.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, ο συγκεκριμένος διαλειμματικός τρόπος προπόνησης αυξάνει την παραγωγή κατεχολαμινών, δηλ. συγκεκριμένων ορμονών που ευθύνονται για μεγαλύτερη καύση λίπους.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ασχολείστε με κάποιο άθλημα, τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση ή ό,τι άλλο θέλετε, να θυμάστε πως θα δείτε καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο, απλά αλλάζοντας συνεχώς τον ρυθμό και την ένταση της άσκησης.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!