Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

5 τρόποι για καλοκαιρινή άσκηση που δεν είχατε φανταστεί!

Το καλοκαίρι η σχέση μας με την “προγραμματισμένη” γυμναστική χαλαρώνει λίγο. Ο συνωστισμός που επικρατεί τώρα στις αίθουσες του γυμναστηρίου σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας, λειτουργούν αποθαρρυντικά στην ανάγκη μας για συστηματική άσκηση. Κάπως έτσι λοιπόν πληθαίνουν οι απουσίες από τα μαθήματα Pilates, αλλά και οι πρόωρες αποχωρήσεις από την αίθουσα του aerobic…

Στην πραγματικότητα βέβαια, το καλοκαίρι χρειαζόμαστε την άθληση περισσότερο από άλλες εποχές, αφού τώρα είναι που επιδιώκουμε να διατηρηθούμε fit! Πώς θα πειθαρχήσουμε λοιπόν στη γυμναστική;

Μάλλον πρέπει αρχικά να συνειδητοποιήσουμε ότι το αυστηρό πρόγραμμα του γυμναστηρίου λειτουργεί πολύ περιοριστικά εν μέσω θέρους. Αντίθετα, εμείς τώρα χρειαζόμαστε εναλλακτικές μορφές άσκησης, που θα μας φέρουν σε μεγαλύτερη επαφή με την καλοκαιρινή  φύση!

Διαβάστε μερικές καθημερινές ευκαιρίες που μας προσφέρει το καλοκαίρι για κίνηση:

Κολύμπι στη θάλασσα

Αξιοποιήστε τις εξορμήσεις σας στις παραλίες για να κολυμπήσετε για αρκετή ώρα. Η κολύμβηση είναι περίφημη μορφή άσκησης για την καρδιά, αλλά και πολύ επιεικής με τις αρθρώσεις, αφού το νερό μειώνει τους κραδασμούς που δέχονται.

Κηπουρική

Τους καλοκαιρινούς μήνες είθισται να ασχολούμαστε περισσότερο με τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού. Φέτος φτιάξτε μεγαλύτερο κήπο με λουλούδια και λαχανικά, για έναν επιπλέον λόγο: Η διαδικασία της φροντίδας τον φυτών σας είναι άριστη μορφή γυμναστικής. Επιπλέον, η κηπουρική  είναι ένα υπέροχο χόμπι με αγχολυτική δράση αλλά και πολύ παραγωγικά αποτελέσματα!

Ποδηλασία

Το καλοκαίρι που δεν υπάρχουν βροχές, είναι η καλύτερη στιγμή για να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας και να βγάλουμε από την αποθήκη το ποδήλατο. Η ποδηλασία είναι πραγματικά άριστη, τόσο για τις μετακινήσεις μας, όσο και για περισσότερη άθληση στην καθημερινότητά μας.

Περπάτημα μετά το φαγητό

Η ζεστή  θερινή ατμόσφαιρα έχει σαν αποτέλεσμα κάθε παραπανίσια μπουκιά να μας βαραίνει πολύ, ειδικά τις βραδινές ώρες. Εφαρμόστε ως αντίδοτο το περπάτημα. Μετά από κάθε γεύμα, υιοθετήστε τη συνήθεια να περπατήσετε στη γειτονιά για μισή ώρα. Έτσι θα χωνεύετε καλύτερα και θα κάψετε θερμίδες.

Παιχνίδι με τα παιδιά

Τα σχολεία έκλεισαν και τα παιδιά είναι στο σπίτι τώρα. Εκμεταλλευτείτε την αστείρευτη ενέργειά τους λοιπόν για όφελος της “γραμμής” σας και της καλής φυσικής σας κατάστασης… Πώς; Παίξτε μπάλα ή κρυφτό στην αυλή!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!