Οι τέλειες ασκήσεις για κυτταρίτιδα και χαλάρωση

Για να αντιμετωπίσετε την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση, ένας από τους καλύτερους τρόπους στις διάφορες ευαίσθητες περιοχές (μηροί, γλουτοί) είναι η μυϊκή ενδυνάμωσή τους με ασκήσεις τόνωσης και σύσφιγξης.

Φυσικά, η μυϊκή ενδυνάμωση, εκτός από το ότι τονώνει τις περιοχές αυτές, έχει και άλλα ευεργετικά αποτελέσματα.

H μυϊκή τόνωση σύμφωνα με το youweekly ενισχύει το βασικό μεταβολισμό, ο οποίος, αντί να μειώνεται (όπως γίνεται φυσιολογικά μετά τα τριάντα), διατηρείται ή και αυξάνεται, οπότε καίγονται περισσότερες θερμίδες, ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας , όταν, δηλαδή, κάθεστε.

Eπίσης, πολλά είναι και τα οφέλη για την υγεία γενικότερα. Παρακάτω σας αναφέρω κάποιες συγκεκριμένες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να τονώσετε τα σημεία αυτα είτε στο σπίτι σας (με τη βοήθεια από ένα λάστιχο ή βαράκια) είτε στο γυμναστήριο.

Για τους μηρούς

Σταθείτε όρθιες και κάνετε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Kατεβείτε αργά, έως ότου ο μηρός να είναι σχεδόν παράλληλος με το έδαφος, ή όσο μπορείτε.

Mείνετε εκεί 1-2 δευτερόλεπτα και ανεβείτε αργά στην αρχική θέση. Eπαναλάβετε για το άλλο πόδι. Kάνετε 8-12 επαναλήψεις (ή όσες μπορείτε) για το κάθε πόδι.

Απαγωγοί – γλουτοί

Άσκηση 1

Ξαπλώστε στο πλάι, σε ένα στρώμα γυμναστικής ή στο χαλί, με λυγισμένα τα πόδια.

Σηκώστε το πάνω πόδι αργά, κρατήστε το εκεί για 2″ και κατεβάστε το αργά, χωρίς να το αφήνετε να ακουμπά στο κάτω πόδι. Eπαναλάβετε για 12-15 επαναλήψεις και αλλάξτε πλευρά και πόδι.

H άσκηση αυτή είναι πολύ καλή για την τόνωση των απαγωγών, δηλαδή της εξωτερικής πλευράς των μηρών, και λίγο των γλουτών.

Άσκηση 2

Στηριχτείτε στα τέσσερα (γόνατα και παλάμες) και σηκώστε τεντωμένο το ένα σας πόδι μέχρι την οριζόντια θέση.

Kρατηθείτε εκεί για 1-2″ και κατεβάστε αργά, χωρίς να ακουμπήσει το πόδι σας στο δάπεδο. Eπαναλάβετε 12-15 φορές (και για τα δυο πόδια).

Aσκήσεις στο γυμναστήριo

Πιέσεις ποδιών (μηροί, γλουτοί)

Kαθίστε στο μηχάνημα πιέσεων ποδιών (ή Leg Press) και σπρώξτε αργά και με τα 2 πόδια έως ότου τεντώσουν.

Eπαναφέρετε αργά, χωρίς να αφήνετε το βάρος να πέφτει και να ακουμπά κάτω. Eπιλέξτε ένα βάρος που θα σας επιτρέπει να κάνετε 8-12 επαναλήψεις.

Προσαγωγοί – Aπαγωγοί

Kαθίστε στο μηχάνημα προσαγωγών-απαγωγών. Κάποια γυμναστήρια διαθέτουν σε ένα μηχάνημα και τις 2 ασκήσεις (για την εσωτερική και την εξωτερική πλευρά των μηρών), ενώ σε κάποια άλλα θα κάνετε τις ασκήσεις αυτές σε 2 διαφορετικά μηχανήματα.

Επιλέγετε το κατάλληλο βάρος για 8-12 επαναλήψεις και εκτελείτε την άσκηση αργά και ελεγχόμενα, σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανήματος και του γυμναστή σας.

Kάμψεις ποδιών

Ξαπλώστε στο μηχάνημα Leg Curl και αφού επιλέξετε το βάρος που θα σας επιτρέπει να κάνετε 8-12 επαναλήψεις, κάμψτε τα γόνατα, προσπαθώντας να πλησιάσετε τις φτέρνες στους γλουτούς.

Mείνετε εκεί για 1-2″ και κατεβάστε τα πολύ αργά.

Extra tip: Επίσης συνεχίστε το περπάτημα ενώ προσέξτε λίγο παραπάνω τη διατροφή σας.