Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Γυμναστική: Ποιο φρούτο να φάτε πριν την προπόνηση

Οι μπανάνες δεν είναι άδικα ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο. Όχι μόνο είναι φυσικά γλυκές, αλλά είναι και γεμάτες με θρεπτικά συστατικά.

Αν και έχουν κακή φήμη για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη και άμυλο, αυτό το νόστιμο τροπικό φρούτο είναι γεμάτο με κάλιο, βιταμίνη Β6, φυτικές ίνες και πρεβιοτικά.

Οι μπανάνες είναι, επίσης, πλούσιες σε υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για την άσκηση.

Γιατί είναι τόσο καλό να τρώμε μπανάνα πριν την προπόνηση
Μελέτη συνέκρινε τις μπανάνες με ένα αθλητικό ποτό (με 6% υδατάνθρακες) για να αξιολογήσει τις επιδράσεις και των δύο στην απόδοση της ποδηλασίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι και τα είχαν παρόμοια αποτελέσματα απόδοσης.

Επιπλέον, μια άλλη έρευνα προσθέτει ότι οι ιδιότητες των μπανανών, κυρίως η φρουκτόζη και οι φαινολικές (φυτικές) ενώσεις, μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική αθλητική σας απόδοση.

Παράλληλα, σύμφωνα με επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science and Technology, οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως οι βιταμίνες Β3, Β6 και Β12, οι οποίες βοηθούν το σώμα σας να συνθέσει ενέργεια.

Οι μπανάνες μπορούν να αποτελούν μέρος ενός υγιεινού γεύματος ή σνακ και χρησιμοποιούνται καλύτερα όταν συνδυάζονται με καλά λιπαρά ή και πρωτεΐνες.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι υδατάνθρακες αφομοιώνονται πιο γρήγορα από την πρωτεΐνη ή τα λιπαρά. Οπότε ο συνδυασμός μιας μπανάνας με καλά λιπαρά ή πρωτεΐνη, όπως μια χούφτα αμύγδαλα ή μια μερίδα γιαούρτι, θα βοηθήσει στην «παράταση» της ενέργειας που παρέχει η μπανάνα.

Τίποτα δεν μπορεί να «κάψει» το λίπος όπως το κατάλληλο σύνολο σωματικών ασκήσεων, αλλά αν δεν τροφοδοτούμε το σώμα μας με ό,τι χρειάζεται, οι προσπάθειές μας μπορεί να είναι μάταιες.

Για παράδειγμα, μια σκληρή προπόνηση οδηγεί σε απώλεια ηλεκτρολυτών, προκαλώντας μυϊκές κράμπες. Χάρη στο κάλιο που περιέχουν, οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να εξισορροπήσει αυτή την απώλεια, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσετε απρόσκοπτα τη fitness ρουτίνα σας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!