Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Μαρία Μαραγιάννη : «Το pilates  μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή με έναν τρόπο μαγικό»

Η Μαρία Μαραγιάννη, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Pilates με πολυετή εμπειρία, περιγράφει τα κύρια οφέλη της μεθόδου στην σωματική και ψυχική μας υγεία. Η ίδια γυμνάζει αρκετούς επώνυμους που την εμπιστεύονται με κλειστά μάτια ενώ αυτό που θέλει πάνω από όλα είναι να χαρίσει στους «μαθητές» μια καλύτερη ζωή μέσα από το πιλάτες.

 

 

Τελικά το pilates  μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή;

 

«Το pilates  μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή με έναν τρόπο μαγικό. Στην ουσία είναι ένας νέος τρόπος ζωής που σε κάνει να θέλεις να φροντίσεις ακόμη περισσότερο τον εαυτό σου. Βλέποντας τη διαφορά μέρα με τη μέρα στο σώμα σου αλλά και στην ψυχή σου μπορείς να γίνεις ένας νέος άνθρωπος περισσότερο υγιής και πιο χαρούμενος. Έτσι τουλάχιστον το βιώνω εγώ προσωπικά».

 

 Ποια είναι τα  οφέλη Pilates στην υγεία;

 

«Στη μέθοδος pilates υπάρχει απόλυτος συντονισμός σώματος και πνεύματος. Στόχος είναι να μπορούμε να ελέγχουμε το σώμα μας ώστε να κάνουμε πιο λειτουργική  την καθημερινότητά μας. Οι 8 αρχές της μεθόδου οι οποίες είναι, ο έλεγχος, η ροή, η αυτοσυγκέντρωση, η βαθιά αναπνοή, το κέντρο, η ακρίβεια, η συμμετρική ανάπτυξη και η συναρμογή των μυών, την καθιστούν μοναδική με πολλά και διαφορετικά οφέλη για την υγεία μας. Δηλαδή πιο συγκεκριμένα ενδυναμώνει του μυς, ειδικά του κορμού, προσφέροντας ευλυγισία και ισορροπία,  σταθεροποιεί την πύελο, την ωμοπλάτη και τη σπονδυλική στήλη, βελτιώνει την αναπνοή, βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος και αποβάλει το άγχος».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!