Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αδυνάτισμα: Κρύα ντους, κόκκινα πιάτα και άλλα 4 απίστευτα tips απώλειας βάρους

Σκεφτήκατε ποτέ πόσο μπορεί να επηρεάσει την απώλεια βάρους το χρώμα του πιάτου ή η θερμοκρασία του νερού στο ντους; Αν και δεν υπάρχουν λύσεις express, ακολουθούν ορισμένοι από τους πιο συνηθισμένους αλλά και ασυνήθιστους τρόπους να χάσουμε βάρος, με τη σφραγίδα των ερευνητών.

 

Ξεκινήστε τα κρύα ντους

 

Τα οφέλη του κρύου ντους, όπως έχει αναδείξει και ολλανδική μελέτη, επεκτείνονται στην εύρυθμη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και του καρδιαγγειακού συστήματος. Αντίστοιχα όμως μπορεί να ενισχύσει και το μεταβολισμό, ενεργοποιώντας το λεγόμενο «καφέ λίπος» ή αλλιώς τον καφέ λιπώδη ιστό, τα λιπώδη κύτταρα που καίνε ενέργεια και θερμότητα.

 

Σύμφωνα με μια τσέχικη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 1996 στο European Journal of Applied Physiology and Occupational Physiology, διαπιστώθηκε ότι αυξήθηκε ο μεταβολικός ρυθμός των αντρών που παρέμεναν σε κρύο νερό στους 14C για μια ώρα τρεις φορές την εβδομάδα επί έξι εβδομάδες. Ακόμα όμως και λιγότερα από 5 λεπτά μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην απώλεια βάρους, όπως συμπέρανε άλλη μελέτη στο British Journal of Sports Medicine.

 

Καθίστε στο τραπέζι

 

Όταν μένουμε συγκεντρωμένοι στη διαδικασία του φαγητού χωρίς άλλους περισπασμούς, όπως μια τηλεόραση ή το κινητό, έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση της ποσότητας που καταναλώνουμε. Όπως επισημαίνει μελέτη στο American Journal of Clinical Nutrition, εάν δεν ακολουθούμε τη λεγόμενη ενσυνείδητη διατροφή, καταναλώνουμε έως και 10% περισσότερο και 25% μεγαλύτερες ποσότητες στο επόμενο γεύμα.

 

Καταγράψτε τις θερμίδες

 

Η ρύθμιση των γευμάτων σε ένα θερμιδικό πλαίσιο θα σας οδηγήσει σε καλύτερο έλεγχο του βάρους. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες δωρεάν εφαρμογές που σας επιτρέπουν να καταγράφετε τις θερμίδες που καταναλώνετε. Εάν μειώσετε 500 θερμίδες την ημέρα για μια εβδομάδα, είναι πιθανό να χάσετε ένα κιλό σε μια εβδομάδα. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε με σύνεση αυτά τα εργαλεία, καθώς τείνουν να αυξάνουν τις πιθανότητες διατροφικών διαταραχών, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Κοιμηθείτε με μια μάσκα ύπνου!

Ένας καλός ύπνος, μπορεί να ρυθμίσει την όρεξή μας κατά τη διάρκεια της ημέρας και δύο βασικές ορμόνες που σχετίζονται με τις λιγούρες: τη λεπτίνη και τη γκρελίνη. Εκτός αυτού όμως, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι θα πρέπει να κλείνουμε το τηλέφωνο, την τηλεόραση και τα φώτα πριν πάμε για ύπνο και να κοιμόμαστε ακόμη και φορώντας μάσκα ύπνου. Το σκοτάδι μπορεί να ρυθμίσει αποτελεσματικότερα το βιολογικό ρολόι του οργανισμού και σύμφωνα με μελέτη στο Sleep, όσοι συμμετέχοντες εκτέθηκαν σε υπερβολικό φως κατά τη διάρκεια της νύχτας, διέτρεχαν έως και 50% μεγαλύτερες πιθανότητες παχυσαρκίας.

 

Επιλέξτε κόκκινα πιάτα

 

Σύμφωνα με το βιβλίο του καθηγητή Charles Spence, πειραματικού ψυχολόγου στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με τίτλο Gastrophysics: The New Science of Eating, το ερυθρό χρώμα του πιάτου ξεγελά τον εγκέφαλο ώστε να τρώει μικρότερα γεύματα. Όπως εξηγεί, αυτό συμβαίνει διότι το κόκκινο χρώμα λειτουργεί ως ένα σήμα κινδύνου για τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο.

 

Ξεχάστε τα αναψυκτικά διαίτης

 

Παρόλο που με τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη γλιτώνετε τις θερμίδες της ζάχαρης εντούτοις οι γλυκαντικές ουσίες φαίνεται ότι μεταβάλουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα  ανταποκρίνεται στις διάφορες τροφές. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας διαπίστωσαν ότι τα υποκατάστατα της ζάχαρης «απενεργοποιούν» το σύστημα ειδοποίησης του εγκεφάλου για την κατανάλωση ζάχαρης, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να εξακολουθεί να επιθυμεί κάτι γλυκό!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!